Feestavond van de NCA 25 januari 2018 in Restaurant Finca La Montanosa Hondon de las Nieves
De flyer was al vroeg in het seizoen gepubliceerd. En langzaam maar zeker hadden zich voldoende mensen aangemeld om het feest door te laten gaan. En dus werd het voor de Hondonezen onder ons een keer een clubactiviteit waar zij wandelend heen konden. Voor de mensen die nu van wat verder moesten komen, had ons bestuur een bus geregeld. Rond zessen stonden de eerste mensen bij de benzinepomp van de Carrefour in San Juan al te wachten. Het groepje groeide en de bus arriveerde keurig op tijd.
Mieke en Peter controleerden of alle ingeschrevenen present waren en dat bleek zo te zijn. Dus om zestien over zes vertrokken we naar Hondon.
De bus was comfortabel en de sfeer uitstekend, eerst nog in het licht en later in het duister bracht de chauffeur ons met behulp van zijn navigatiesysteem naar de beoogde uitspanning. Het kostte nog even moeite en een kleine omweg om de krappe rotondes te ronden, maar keurig op tijd om kwart over zeven werden de feestgangers uitgeladen. Binnen waren de kachels opgestookt en werden we met cava welkom geheten door Els en Johan. Op de tafels stonden chips, olijven en jamon op ons te wachten.
Iedereen zocht een plekje en de kussentjes voor op de houten stoelen maakten het uiteindelijk heel comfortabel.
Helemaal toen iedereen zijn of haar persoonlijke menukeuze uitgereikt had gekregen. Johan sprak een kort welkomstwoord en wenste ons ook namens Flip en Geertje een gezellige avond. Hij stelde ons aan Pierre en Karin voor, zij wonen sinds kort in Hondon en willen waarschijnlijk ook lid worden van onze club. We applaudisseerden voor Lenie en Evelien die de loterij georganiseerd hadden en gezorgd hadden voor een tafel vol prachtige prijzen. Na het heffen van het glas was het tijd voor de eerste gang en voor de verkoop van de laatste lootjes. De glazen werden gevuld, de borden geserveerd. Nadat de bordjes leeg en alweer afgeruimd waren, was het tijd voor de eerst ronde lootjes trekken. Wit, groen, geel, groot of klein en de getallen, zonder microfoon was alleen het omroepen al een hele belevenis. Hier en daar werd een prijs uitgereikt, toch raakte de tafel niet echt veel leger. Veel van de prijzen bleken gewonnen door helaas niet aanwezigen. Gelukkig leed de pret er niet onder. Zeker niet toen de hoofdgerechten uitermate in de smaak bleken te vallen en de sfeer verder verhoogd werd met muziek van Jan van de Droffelaar.
Veel liedjes werden herkend en nodigden hier en daar zelfs uit tot meezingen. Er werd gelachen, gepraat en lekker gegeten. De tweede ronde van de loterij leidde wederom tot veel hilariteit en mooie prijzen en daarna werd er al voor het toetje lekker gedanst. Na het toetje volgde dan ook al snel de eerste polonaise, waarbij zelfs het trappetje niet geschuwd werd. Het bleek maar weer dat muziek en dansen echt voor alle leeftijden is. Er volgde nog een rondje loterij, ditmaal wel met microfoon, maar dat maakte de verwarring gelukkig niet echt minder. Toen alle prijzen uiteindelijk verloot waren en Lenie en Evelien de cadeautafel konden afruimen, was het weer de muziek die ons vermaakte, helemaal toen Hondonees Fred Castein een voortreffelijke imitatie van Andre Hazes in huis bleek te hebben. En na zijn optreden was er de goochelaar.
Hij wist ons te verbazen met zijn vingervlugheid en zijn trucs. Hoe maakte hij van vijf euro in een simpel omslagje meer, maar helaas voor Fred bleek de vijfhonderd euro waardeloos. Waar kwam toch steeds die hartenvrouw vandaan en hoe blij was Wim met zijn vrouw ? Het bleef en blijft toch altijd weer een raadsel, waarbij ouder bepaald niet wijzer maakt. Na de goochelaar nog even muziek, een laatste dans en toen was het tijd om afscheid te nemen. De bus stond weer klaar en even na twaalf uur vertrokken we voor een rustige terugreis. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond in het verre Hondon de las Nieves. Bestuur en met name Johan en Els, bedankt voor deze avond. Dit smaakt naar meer.
voor foto´s en film zie onze website.

Wil BianchiDe loterij, door Lenie de Wit georganiseerd heeft het geld wat hieruit is
gegenereerd aan 2 goede doelen geschonken, namelijk de stichting
CARITAS Muchamiel en voor de dierenasiels.
De NCA heeft hier ook een bijdrage aan geleverd
waardoor totaal €150 wordt geschonken aan beide doelen.
Met dank aan Lenie de Wit die zich hiervoor heeft ingezet.

Het bestuur.